Trivia questions for kids | Fun trivia questions for kids

Trivia questions for kids | Fun trivia questions for kids

Trivia questions for kids: In this article we have gather top 50 easy trivia questions for kids. Do let us know how many answers you already knew. These all important questions from the general subject for the children which will strengthen their general knowledge and which is useful for their school examination.

Friends, the area of ​​General knowledge is huge, so children should be made aware of general knowledge from this time and they should keep asking questions from time to time. From this age, curiosity towards general knowledge will arise in them.

So let’s start reading these 50+ Basic GK Questions for kids and increase general knowledge awareness of kids.

1. How many eggs does a female mosquito lay at a time?
Answer: 100-200 eggs

 

2. What is the longest Insect in the world?
Answer: Stick Insect (21 inches)

What is the longest Insect in the world
What is the longest Insect in the world

 

3. New York City is situated on which river?
Answer: Hudson River

 

4. Like the fingers of your hand, which part of the body is the mark Different for each person?
Answer: Your Tongue

 

5. What is the shape of the stars in the sky?
Answer: stars are in Spherical shape

 

6. What is the name of Tesla Company?
Answer: Elon Musk

 

7. Which is cleanest City of USA?
Answer: Honolulu, Hawaii

 

8.  How many medals will the US win in 2021 Olympics?
Answer: Total 113 (Gold – 39, Silver – 41, Bronze – 33)

 

9. How much does a person lose weight after death?
Answer: 21 gms (Due to Dehydration and decomposition)

 

10. In which direction does the sunrise?
Answer: East

 

11. What animal can see even in the dark?
Answer: Leopard

 

12. Which fish is called the king of fish?
Answer: Shark

Which fish is called the king of fish
Which fish is called the king of fish

13. Which is the world’s largest flower?
Answer: Rafflesia

 

14. Which element in the bodydoes not contains bones?
Answer: Tongue

 

15.Which Insect has five eyes?
Answer:  Bee

 

16. How many zeros are there in one hundred thousand?
Answer: Five

 

17. Which creature in this world has 3 hearts?
Answer: Octopus

 

18. Who invented zero?
Answer: Aryabhata

 

19. How many hours are there in two days?
Answer: 48 hours (24+24)

 

20. Which part of the body does not sweat?
Answer: Lips

 

21. In which country is the world’s largest mountain, Mount Everest, located?
Answer: Nepal

In which country is the world's largest mountain, Mount Everest, located
In which country is the world’s largest mountain, Mount Everest, located

 

22. Which is the largest animal in the world?
Ans: Antarctic blue whale / Antarctic blue whale has an average weight of more than 180,000 and its average length is 98 feet.

 

23. How long does it take for moonlight to reach the earth?
Answer: 1 second, and the distance between the Moon and the Earth is about 3,84,400 km.

 

24. How long does it take for sunlight to reach the earth?
Answer: 8 Minutes because the Sun is about 150 million km away from the Earth, so it takes more time for the Sunlight to reach the Earth than the Moon.

 

25. How many teeth does a monkey have?
Answer: 34

 

26. What is a creature that lives in water but does not drink water?
Answer: Frog, because a frog absorbs water through its skin.

 

27. What is the top color in a rainbow?
Answer: Red

What is the top color in a rainbow
What is the top color in a rainbow

28. Which country consumes the most petrol?
Answer: US

 

29. What animal can survive without water for a few weeks?
Answer: Camel

 

30. What type of bird lays the largest eggs?
Answer: Ostrich

 

31. Which is the tallest animal on the earth?
Answer: Giraffe

 

32. What bird in the world does not have wings?
Answer: Kiwi. The kiwi is the most common bird in New Zealand.

 

33. What kind of creature can survive 7-10 days after being beheaded?
Answer: Cockroach

 

34. In which country was the first paper currency made in the world?
Answer: China

 

35. What do you call a house made of ice?
Answer: Igloo

 

36. How many days are there in the month of February in a leap year?
Answer: 29 days

 

37. How many primary colors are there?
Answer: Three (red, yellow, blue)

 

38. How long can a frog stay in the water without breathing?
Answer: 4-7 hours

 

39. Was the chicken the first egg in this world?
Answer: Chicken, because research has shown that a protein called ovoclidine is an essential component of the egg shell and that this protein is produced only from the ovaries of chickens. So according to this logic the hen came first in this world then the egg !!

 

40. Which animal is called King of Jungle?
Answer: Lion

 

41. Which are the vowels in the English alphabet series?
Answer: A, E, I, O, U

 

42. Which country has never fought a war of any kind?
=> Switzerland, Switzerland has never participated in a war!

 

43. What is the full form of Ak 47 rifle?
=> Avtomat Kalashnikova 1947 (Avtomat Kalashnikova 1947). Automaton is a Russian weapon designer who was born in 1947. In this short form, the rifle is called AK 47

 

44. Approximately how many hairs are on a man’s head?
=> 10000-150000

 

45. What is the weakest currency in the world?
=> Iranian Rial

 

46. What is the strongest currency in the world?
=> Kuwaiti dinar

 

47. What animal can digest things like steel or even plastic?
=> Crocodiles

 

48. How many consonants are there in the English alphabet?
Answer: 21

 

49. Which animal is known as the ‘Ship of the Desert?’
Answer: Camel

 

50. How many colors are there in a rainbow?
Answer: 7

 

Question for you?
Q4U: Which is the only bird that can fly backwards?
=> Please comment down below, if you know the answer

Friends, if you have any question then you can comment down below. If you want information about any exam or need any kind of help, then you can comment. If you liked our post on “Fun trivia questions for kids“, then do share it with your friends.

I hope you like these Trivia questions for kids. Do let us know how many answers you already knew

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.